• presentacio
  • presentacio
  • presentacio
  • presentacio
  • presentacio
  • presentacio
  • P1650700---Cpia
  • presentacio
  • presentacio
  • presentacio

CAP DE SETMANA IBÈRIC A L'ESQUERDA

Arriba el 17è Cap de Setmana Ibèric celebrat per 24 jaciments d'arreu de Catalunya. A l'Esquerda hi han activitats el dia 14, amb una conferència sobre el vi grec a càrrec del Dr. Xavier Aquilué i un tast de vins amb la sommelier Natàlia París. El dia 15 tenim previstes visites comentades al jaciment i jocs per als nens. Consulteu els detalls a l'agenda i al cartell adjunt.

Activitats relacionades amb l'exposició "Ossos"

Durant aquest mes de setembre hi ha tot un seguit d'activitats entorn a l'exposició "Ossos. Un viatge al món medieval de la mà de l'antropologia física".

La primera és la presentació de la maleta didàctica adreçada als centres de secundària per tal de fer la visita a l'exposició, el proper 21 de setembre a les 11 del matí. Hi estan convidats les directores i els directors dels Museus que acolliran l'exposició així com els docents que vulguin visitar l'exposició amb els seus alumnes.

També els dies 23 i 24 de setembre hi hauran visites comentades gratuïtes coincidint amb la Festa Major de Roda. Trobareu els horaris consultant a l'apartat de l'agenda.

Ossos. Un viatge al món medieval de la mà de l'antropologia física.

Aquesta exposició es presenta el divendres dia 8 de setembre i es podrà visitar fins el dia 3 de desembre al Museu Arqueològic de l'Esquerda.

L' exposició ens apropa a les condicions de vida de la població medieval catalana entre els segle VIII i XV a través de l'estudi de les restes d'esquelets localitzades en jaciments arqueològics de la catalunya Central. L'exposició exploica com vivien i morien els nostres avantpassats de l'edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l'antropologia física.

L'exposició ha estat organitzada i produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya- Arqueoxarxa, el Departament de Cultura del la Generalitat de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Activitats relacionades amb l'exposició

Dia 28 d’octubre

19 h.

Xerrada a càrrec de la Dra. Bibiana Agustí, antropòloga : Una moderna actitud davant la mort. Costums funeraris entre els segles XVI-XIX

Dia 4 de novembre

17 h.

Taller de catrinas (calaveres mexicanes).

Dia 18 de novembre

19 h.

Xerrada a càrrec de l’antropòloga Antònia Díaz: La població medieval de l’Esquerda i taller d’antropologia física.

Visites comentades a l’exposició:

Dissabte 23 de setembre 18 h.

Diumenge 24 de setembre de 12 h.

Diumenge 22 d’octubre de 12 h.

Dissabte 25 de novembre de 17 h.

Tornem a estar de campanya!

El dia 21 d’agost de 2107 ha començat la 41ena campanya d’excavacions al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda. La campanya durarà quinze dies i s’acabarà el dissabte 2 de setembre.

Un equip d’unes 30 persones, procedents de diferents llocs de Catalunya i també d’Astúries, estudiants i llicenciats en Arqueologia de diferents universitats, treballaran en diferents zones del jaciment. Un grup se centrarà en l’excavació de les cases 3 i 4, amb nivells ibèrics i del primer ferro i també bronze final, també es treballarà a la possible poterna d’entrada de la muralla medieval, així com en diverses estructures d’aquesta època , com un nou sector de l’extens camp de sitges que hi ha darrera la muralla.

Les excavacions programades compten amb permís i subvenció de la Generalitat de Catalunya i formen part del programa de recerca de la Universitat de Barcelona. Com sempre també reben el suport dels Ajuntaments de Roda de Ter i de les Masies de Roda.