• presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • esquerda
 • presentacio
 • presentacio
 • P1650700---Cpia
 • presentacio
 • presentacio

Gràcies a totes les persones que heu participat en les diferents activitats de l'Esquerda

Hem acabat la Festa Major, el Cap de Setmana Ibèric i també les Jornades Europees del Patrimoni. Estem contents de la resposta del públic, amb totes les restriccions i també amb els protocols que comporta la COVID-19, distanciament, inscripció prèvia obligatòria, etc. Malgrat tot, la resposta del públic a les nostres activitats ha estat fantàstica. Moltes gràcies a tothom i també a les persones que han fet possible que les hàgim organitzat, especialistes en diferents disciplines que hi han intervingut.

 

El 3 i el 4 d'octubre celebrem el Cap de Setmana Ibèric: inscriu-te!

El dia 3 i 4 d'octubre celebrem el Cap de Setmana Ibèric, enguany està dedicat als recursos naturals. A l'Esquerda, el cap de setmana va de fauna. Tenim activitats per a totes les edats i a podeu seguir-nos també des de casa, amb un joc online i una conferència que es farà dissabte a la tarda, a partir de les 7 i que podreu seguir al canal youtube del Museu. Totes les activitats es fan amb inscripció prèvia al tel. 938540271.


 

Dissabte, 3 d’octubre

VA DE FAUNA

17.30 h Els ocells de l’Esquerda. Els ibers a vista d’ocell

Un recorregut ornitològic pel jaciment en commemoració del Dia Mundial dels Ocells. Porteu llarga vistes.

A càrrec del Dr. Jordi Martí i Feixas, biòleg. Professor de Didàctica de les Ciències Naturals de la UVic.

19 h El paper dels recursos animals en la vida dels ibers ausetans, a partir dels estudis de les restes de fauna del Jaciment Arqueològic de l’Esquerda

A càrrec del Dr. Àlex Valenzuela i Oliver. Arqueòleg especialista en arqueozoologia.

Xerrada virtual pel canal de vídeo de Youtube del Museu Arqueològic de l’Esquerda. La podeu seguir des de casa o a la Sala d’Actes del Museu.

Diumenge, 4 d’octubre

10 h  Esmorzar del Cap de Setmana Ibèric (amb inscripció prèvia, places limitades). Torna el tradicional esmorzar a base de productes que també consumien els ibers.       Anul·lat.

10.30 h. Taller d’arqueozoologia (amb inscripció prèvia, places limitades). A càrrec del Dr. Jordi Martí. Adreçat a tots els públics.

11. 15 h. Visites comentades al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda i al Museu Arqueològic de l’Esquerda

 

Tot el cap de setmana ibèric

Viure a l’Ausetània. Posa a prova els teus coneixements sobre com es vivia a l’antiga ciutat ibèrica d’Ausa (Jaciment Arqueològic de l’Esquerda) amb un joc digital.

Visites teatralitzades per celebrar la Festa Major de Roda

Amb motiu de la Festa Major de Roda, el proper 19 i 20 setembre podeu conèixer l'Esquerda amb les seves visites teatralitzades.

El dissabte 19, a les 6 de la tarda, Floduc el bufó, us explicarà les Fabuloses històries de l'Esquerda. Adreçada especialment al públic familiar. Places limitades amb inscripció prèvia. Podeu trucar al Museu per fer la reserva: 93 854 02 71.

El diumenge 20, torna l'Últim senyor de l'Esquerda. Una visita adreçada al públic adult però que també agrada a la quitxalla. Hi hauran dues sessions, a 2/4 d'11 i a les 12 del migdia. També cal fer reserva.

Campanya d'excavacions arqueològiques 2020 a l'Esquerda

Enguany la campanya d'excavacions al Jaciment Arqueològic de l'Esquerda, es portarà a terme amb un equip molt restringit d'arqueòlegs com a mesura de prevenció per a la COVID-19. És per això que no s'ha fet la convocatòria general per participar-hi com ha estat habitual en passades edicions. La campanya es portarà a terme entre el 17 i el 29 d'agost.

Esperem poder-nos retrobar amb tot l'equip l'any vinent, durant la quarantacinquena campanya d'excavacions a l'Esquerda.