• presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • P1650700---Cpia
 • presentacio
 • presentacio
 • esquerda
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio

AJORNADA LA MOSTRA DE CINEMA ETNOGRÀFIC

Ajornem la mostra de cinema etnogràfic que havia de ternir lloc el proper dissabte, 28 de novembre. De moment la mostra "Mig segle de la Coral Esplai" s'ajorna fins que les condicions permetin fer un acte presencial, perquè pensem que el tipus d'esdeveniment s'ho mereix. Així doncs, us anirem informant:

ANUL·LADA LA CELEBRACIÓ DE LA NIT DELS MUSEUS

Degut a l'actual situació de la pandèmia i amb les noves mesures imposades pel PROCICAT, ha quedat cancel·lada la commemoració de la Nit dels Museus, que se celebrava el dissabte, 14 de novembre. 

De fet aquesta mesura s'ha pres també a nivell internacional. Des de la Generalitat i com ja sabeu, es permet la visita lliure als Museus però no es permet fer cap activitat. Només estan permeses les activitats programades per als centres escolars.

Gràcies per la vostra comprensió.

Gràcies a totes les persones que heu participat en les diferents activitats de l'Esquerda

Hem acabat la Festa Major, el Cap de Setmana Ibèric i també les Jornades Europees del Patrimoni. Estem contents de la resposta del públic, amb totes les restriccions i també amb els protocols que comporta la COVID-19, distanciament, inscripció prèvia obligatòria, etc. Malgrat tot, la resposta del públic a les nostres activitats ha estat fantàstica. Moltes gràcies a tothom i també a les persones que han fet possible que les hàgim organitzat, especialistes en diferents disciplines que hi han intervingut.

 

El 3 i el 4 d'octubre celebrem el Cap de Setmana Ibèric: inscriu-te!

El dia 3 i 4 d'octubre celebrem el Cap de Setmana Ibèric, enguany està dedicat als recursos naturals. A l'Esquerda, el cap de setmana va de fauna. Tenim activitats per a totes les edats i a podeu seguir-nos també des de casa, amb un joc online i una conferència que es farà dissabte a la tarda, a partir de les 7 i que podreu seguir al canal youtube del Museu. Totes les activitats es fan amb inscripció prèvia al tel. 938540271.


 

Dissabte, 3 d’octubre

VA DE FAUNA

17.30 h Els ocells de l’Esquerda. Els ibers a vista d’ocell

Un recorregut ornitològic pel jaciment en commemoració del Dia Mundial dels Ocells. Porteu llarga vistes.

A càrrec del Dr. Jordi Martí i Feixas, biòleg. Professor de Didàctica de les Ciències Naturals de la UVic.

19 h El paper dels recursos animals en la vida dels ibers ausetans, a partir dels estudis de les restes de fauna del Jaciment Arqueològic de l’Esquerda

A càrrec del Dr. Àlex Valenzuela i Oliver. Arqueòleg especialista en arqueozoologia.

Xerrada virtual pel canal de vídeo de Youtube del Museu Arqueològic de l’Esquerda. La podeu seguir des de casa o a la Sala d’Actes del Museu.

Diumenge, 4 d’octubre

10 h  Esmorzar del Cap de Setmana Ibèric (amb inscripció prèvia, places limitades). Torna el tradicional esmorzar a base de productes que també consumien els ibers.       Anul·lat.

10.30 h. Taller d’arqueozoologia (amb inscripció prèvia, places limitades). A càrrec del Dr. Jordi Martí. Adreçat a tots els públics.

11. 15 h. Visites comentades al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda i al Museu Arqueològic de l’Esquerda

 

Tot el cap de setmana ibèric

Viure a l’Ausetània. Posa a prova els teus coneixements sobre com es vivia a l’antiga ciutat ibèrica d’Ausa (Jaciment Arqueològic de l’Esquerda) amb un joc digital.