Skip to main content

Ajuts

La Borsa d’Estudis d’Arqueologia Josep M. Portús, convocada per la Fundació Privada l’Esquerda, conjuntament amb el grup d’empreses IQAP i en memòria de Josep M. Portús i Vinyeta, va tenir quatre edicions consecutives, des de 2005 a 2008.

El seu objectiu general era potenciar i estimular la recerca arqueològica en qualsevol àmbit i temàtica,  i facilitar les relacions i intercanvis dels estudiants amb universitats, empreses i centres de recerca nacionals i internacionals.

La borsa estava pensada per a estudiants, llicenciats o doctors en qualsevol branca d’història o de qualsevol altre estudi superior, que volguessin ampliar la seva formació especialitzada en arqueologia i en mètodes d’anàlisi arqueològica. Preferentment la formació s’havia de seguir  a l’estranger, en una universitat, centre de recerca o empresa especialitzada. La durada de la borsa era d’un any i la seva dotació econòmica, 12.000 €.

Guanyadors Borsa d’Estudis d’Arqueologia Josep M. Portús

Convocatòria 2005

ORIOL AMBLÀS I NOVELLAS.
Arqueometal·lúrgia, etnoarqueologia i arqueologia experimental per a l’estudi del treball dels metalls al Poblat ibèric i medieval de l’Esquerda (Roda de Ter- Masies de Roda. s. VIII aC -  XIV dC).
ANNA GUTIÉRREZ I GARCÍA-MORENO
Les ceràmiques de cuita reductora de l’Esquerda (Les Masies de Roda de Ter, Osona): procedència i producció a partir de l’aplicació de les tècniques d’anàlisi petrològica.

Convocatòria 2006

DRA. CARMEN CUBERO I CORPAS.
Recursos i usos forestals a l’Esquerda, de l’oppidum ibèric al poblat medieval.

Convocatòria 2007

Pròrroga projecte anterior
Ampliació de l’estudi

Convocatòria 2008

ALEJANDRO VALENZUELA I OLIVER.
La Ramaderia i la caça alt-medievals: una aproximació a la dieta i explotació dels recursos faunístics a partir del registre arqueozoològic.

Nou canal de Youtube del museu

Podeu accedir als vídeos sobre el Jaciment i el Museu Arquelògic de l’Esquerda fent clic en aquest enllaç

Horaris

  • De dimarts a divendres de 10:00 a 14:00h
  • Dimarts de 17:00 a 19:00h de l'1 d'abril a l'1 de novembre
  • Dissabtes, diumenge i festius de 10:30 a 13:30h.

Parlem-ne?

  • 93 854 02 71
  • 625 033 580
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.