Skip to main content

El Museu Arqueològic de l'Esquerda ha participat en la campanya solidària «Professionals i Museus amb Ucraïna» de l'ICOM

El Consell Internacional de Museus, ICOM, ha dut a terme una campanya solidària «Professionals i Museus amb Ucraïna». Aquesta iniciativa pretenia recollir material i ajuda econòmica per la protecció del patrimoni del país. El Museu Arqueològic de l’Esquerda s’ha adherit a aquesta iniciativa juntament amb aquestes altres entitats culturals col·laboradores, i entre les quals també hi ha empreses de transport que han tingut un paper clau per poder fer arribar els materials fins al destí:

CorreoS, ICOMOS_España, TTI_transporte, FELTRETO transporte, SIT_transporte, EDICT Arte, Instituto del Patrimonio Cultural de España, Fundacion Andalucia - Fundación Centro de Estudios Andaluces, Museo del Traje, Museo de América, Museo Guggenheim, Museo de Arte Contemporáneo de Alicante, Museo de Badajoz, Museos municipales del Ayuntamiento de Elche, Asociación de Museólogos y Museógrafos de Andalucía, S.G. de Bellas Artes de la Comunidad de Madrid, Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, Arte y memoria, Iberext_pci, Museo del Prado, Museo de Escultura, Asociación Profesional de Museólogos de España, Escrbcc_barcelona, Museu d'Arqueologia de Catalunya Ullastret i Museu del Càntir de Argentona.

En el comunicat de l'ICOM s’informa que s'han recollit un total de 200 m3 de caixes i 12.500 kg de materials per embalatge, palets, extintors, planxes d'escuma de polietilè, cantoneres per a quadres, pots de gel de sílice... també materials informàtics, com ara discs durs externs, tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.
Aquest dilluns passat,  dia 27 de juny, van sortir 3 camions carregats de material, des de Madrid en direcció Komorowo (Polònia) on es troba el magatzem de l'agència governamental per a les reserves estratègiques. 

Nou canal de Youtube del museu

Podeu accedir als vídeos sobre el Jaciment i el Museu Arquelògic de l’Esquerda fent clic en aquest enllaç

Horaris

  • De dimarts a divendres de 10:00 a 14:00h
  • Dimarts de 17:00 a 19:00h de l'1 d'abril a l'1 de novembre
  • Dissabtes, diumenge i festius de 10:30 a 13:30h.

Parlem-ne?

  • 93 854 02 71
  • 625 033 580
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.