Skip to main content

Posem en marxa el projecte «RODA DE TER. CASA PER CASA»

Aquest passat 19 de gener, es va portar a terme la primera sessió del projecte «Roda de Ter. Casa per casa», un taller de memòria oral per a la reconstrucció històrica de part del patrimoni intangible del municipi.
És un projecte que té per objectiu crear una xarxa de treball transversal entre regidories i oferir un servei social a través de la cultura, i aconseguir d'aquesta manera informació del poble utilitzant la memòria oral. Ha estat creat per la Fundació Miquel Martí i Pol i el Museu Arqueològic de l'Esquerda, els quals portaran la direcció i el seguiment, conjuntament amb les tècniques de participació ciutadana i la dinamitzadora de la gent gran de l'Espai Activa't, que, a més a més, coordinaran i faran l'acompanyament als participants.
A banda, també hi participa l'Arxiu de la Memòria Històrica i un consell d'historiadors experts.
A través del projecte «Roda de Ter. Casa per casa» es volen recollir els noms populars amb els quals eren conegudes les cases del poble, buscar l'origen d'aquests noms, les fonts, fotografies que les identifiquin, la seva història i les persones que hi van viure. La primera fase se centra en els carrers Ramon Martí i Bac de Roda. Així doncs, es treballarà amb fonts orals i, per tant, a través de la memòria de les persones que han viscut a Roda de Ter i encara recorden els noms amb què es coneixien les cases.

Nou canal de Youtube del museu

Podeu accedir als vídeos sobre el Jaciment i el Museu Arquelògic de l’Esquerda fent clic en aquest enllaç

Horaris

  • De dimarts a divendres de 10:00 a 14:00h
  • Dimarts de 17:00 a 19:00h de l'1 d'abril a l'1 de novembre
  • Dissabtes, diumenge i festius de 10:30 a 13:30h.

Parlem-ne?

  • 93 854 02 71
  • 625 033 580
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.