Skip to main content

47ena CAMPANYA D'EXCAVACIONS AL JACIMENT ARQUEOLÒGIC DE L'ESQUERDA

Un equip d'unes 20 persones han treballat des del dia 21 d'agost fins el 2 de setembre al Jaciment de l'Esquerda, organitzats en dos grups que han treballat simultàniament al sector ibèric i al sector medieval del jaciment.

Malgrat la calorada de la primera setmana s'ha fet molt bona feina i al sector ibèric s'ha obert una nova zona d'excavació al sector nord est. S'ha acabat la casa 3 i també s'ha treballat al sector nord oest. A tot arreu apareixen mostres de la llarga ocupació del lloc, amb elements medievals que se superposen i fracturen les restes més antigues.

Al sector medieval s'ha excavat una habitació més d'una gran casa, que sembla ser un celler o una botiga. Aquest punt s'acabarà de determinar amb futurs estudis i anàlisis i també amb una altra campanya d'excavació.

Moltes gràcies a tots els participants, als directors de campanya, a tots els voluntaris, estudiants, graduats o llicenciats que hi han pres part. Moltes gràcies a les institucions que donen suport al projecte, Ajuntaments de Roda de Ter i les Masies de Roda i al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Nou canal de Youtube del museu

Podeu accedir als vídeos sobre el Jaciment i el Museu Arquelògic de l’Esquerda fent clic en aquest enllaç

Horaris

  • De dimarts a divendres de 10:00 a 14:00h
  • Dimarts de 17:00 a 19:00h de l'1 d'abril a l'1 de novembre
  • Dissabtes, diumenge i festius de 10:30 a 13:30h.

Parlem-ne?

  • 93 854 02 71
  • 625 033 580
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.