Skip to main content

Exposicions temporals

El Museu ha muntat diverses exposicions temporals amb l’objectiu de donar a conèixer objectes del seu fons que no es mostren a l’exposició permanent, amb els seus corresponents estudis. També s’han presentat actuacions que tenen a veure amb el procés de recerca a l’excavació arqueològica.

Dibuixos a carbó de l’Esquerda

Del dibuixant Nazari Raurell

Pedres de l’Esquerda (Setembre 1995-1996)

Presentava una part del fons del Museu, tot un seguit d’objectes de material lític amb funcions diverses, que integren les col·leccions i que estan en la reserva. Peces com ara tapes de sarcòfags medievals, taps de pedra de recipients ceràmics, un tres en ratlla medieval, un bloc de pedra ibèric que presenta una dibuix incís amb un vaixell, una escultura ibèrica que presenta un cap de porc, etc

Plànols de l’aixecament topogràfic de l’Esquerda (Setembre 1999-2000)

 

L’Esquerda: de l’excavació arqueològica a la interpretació en imatges (Setembre 2000 - 2002)

Dibuixos de Francesc Riart sobre diferents restitucions de l’Esquerda: el poblat ibèric, la destrucció de la fortalesa ibèrica, un taller de ceràmica d’època ibèrica o el poblat medieval, les torres de defensa carolíngia, la ferreria, una casa del segle XIII, acompanyats d’un seguit d’informacions sobre l’excavació arqueològica d’aquelles estructures que permetia veure d’on havien sorgit les hipòtesis de restitució.

Desperta ferro! Guerra, treball, comerç i vida quotidiana a l’Esquerda (Gener 2003)

Els objectes metàl·lics, eines, armes, ornaments i numismàtica, procedents dels jaciment, organitzats en quatre grans blocs: la guerra, la vida quotidiana, el comerç i el treball. Amb informació sobre els mètodes de fabricació tant de les eines de ferro com dels objectes de bronze.

Ceràmica Medieval de l'Esquerda: Les Tonalitats del gris (Maig 2007)

En la mateixa línia de Desperta ferro!, aquesta exposició era una mostra de les ceràmiques grises d’època medieval, una important col·lecció que abasta des del segles IX-X dC fins a inicis del segle XIV.

Marta solsona. Escultures a l'esquerda (Maig 2010)

Aquesta exposició va aplegar un total de 15 escultures de bronze de l'artista Marta Solsona. L'exposició es va muntar amb motiu del Dia Internacional dels Museus, simbolitzava la sortida del Museu al carrer. El conjunt escultòric va crear una gran avinguda que portava al jaciment.
Si en voleu veure més imatge feu clic aquí.

Primavera Fotogràfica a l'esquerda (Maig 2011)

Una activitat organitzada pel Museu amb la col·laboració del Grup Fotogràfic Roda, i el suport de l’Associació Roda de Comerciants i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter. Hi han participat 29 fotògrafs del GFR, amb un total de 82 fotos. Es tractava de captar la flora i la vegetació de l’Esquerda i portar-la als llocs més propers i quotidians de la vila, els aparadors de les 40 botigues que hi han participat, que ens van servir com a punts d’exposició. La mostra es va inaugurar el dissabte, 14 de juny, amb un itinerari pels principals carrers de la vila. Finalment, aquestes 82 fotografies es van reunir en una exposició a l'Aula de Cultura d'Unnim Caixa.

I+D Ibers i desenvolupament (Juny - Agost 2013)

Aquesta exposició va servir per inaugurar la nova seu del Museu Arqueològic de l'Esquerda. L'exposició és una producció de la Diputació de Barcelona, amb el Museu de Santa Coloma de Gramenet i Ca n'Oliver de Cerdanyola.

Així eren (Setembre-Desembre 2013)

26 obres de pintura i dibuix d'Aina i Agnès Amblàs, sobre l'evolució de la fauna que ha poblat la terra, des dels dinosaures fins a l'actualitat.

Cavalls i poder en el Món Ibèric (Gener- Abril 2014)

Exposició sobre el paper dels cavalls en el món ibèric produïda per la Universitat de Lleida i cedida gràcies al suport d'ARQUEOXARXA.

Play Stories, juga i aprèn amb els clicks (Març-Maig 2014)

Un recorregut a través de la història a través de 6 diorames elaborats amb clicks del Playmobil. Un d'aquests diorames representava l'última destrucció de l'Esquerda el 1314. Produïda per Aesclicks i ARQUEOXARXA.

Primavera fotogràfica de l'Esquerda (Maig-setembre 2014)

Reposició.

L'Esquerda, les persones que ho han fet possible (Setembre 2014- Gener 2015)

Exposició fotogràfica amb imatges de les persones que han treballat al jaciment de l'Esquerda, des de 1977 fins ara.

Nou canal de Youtube del museu

Podeu accedir als vídeos sobre el Jaciment i el Museu Arquelògic de l’Esquerda fent clic en aquest enllaç

Horaris

  • De dimarts a divendres de 10:00 a 14:00h
  • Dimarts de 17:00 a 19:00h de l'1 d'abril a l'1 de novembre
  • Dissabtes, diumenge i festius de 10:30 a 13:30h.

Parlem-ne?

  • 93 854 02 71
  • 625 033 580
  • Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.